Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νήμα με παράμαλλο (Κόμπος Albright)

Θα σας δείξω εδώ, πώς συνδέουμε το νήμα (braided line) που έρχεται από το μηχανάκι μας, με το παράμαλλο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε (συνήθως fluorocarbon). 

Ο κόμπος που χρησιμοποιώ για τη συγκεκριμένη δουλειά, είναι ο Albright. Μέχρι σήμερα στις δικές μου αρματωσιές, έχει αποδειχθεί κυριολεκτικά, άθραυστος! Είναι λίγο μπελαλίδικος, αλλά αν γίνει σωστά, δε θα σας απογοητεύσει ποτέ!


Διπλαρώνουμε το νήμα ώστε να έχουμε ένα κομμάτι περί τα 35 εκατοστά, και το περνάμε μέσα από την ελεύθερη θηλιά που έχουμε σχηματίσει στο παράμαλλο: 

Φέρνουμε το νήμα 25 με 30 στροφές, γύρω από τον άξονα του παράμαλλου. Προσέχουμε να είναι σωστές και σφιχτές οι περιστροφές:

Περνάμε το νήμα μέσα από τη θηλιά του παράμαλλου που πλέον έχει σχηματιστεί.Προσέχουμε να βγει, από την ίδια πλευρά της θηλιάς που μπήκε.

Βρέχουμε τον χαλαρό ακόμα κόμπο μας και αφού πιάσουμε με πενσάκι τις ελεύθερες άκρες του νήματος, τραβάμε σιγά, μέχρι να σφίξει:

Τραβάμε τώρα και τις 2 άκρες- νήμα και παράμαλλο- έως ότου, σφίξουν καλά. Προσοχή στα χέρια σας, γιατί το νήμα μπορεί να σας σκίσει το δέρμα σαν νυστέρι!!!
 

Για να κλειδώσουμε τώρα τον κόμπο μας, περνάμε την ελεύθερη άκρη του νήματος, γύρω από το τμήμα που πηγαίνει στο μηχανάκι 3 φορές, φτιάχνοντας έναν απλό κόμπο:


Κόβουμε τις ελεύθερες άκρες και είμαστε έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου